Проща в Страдч

У четвер, 15 серпня 2019 року, молодь з батьками разом із о. Ігорем Левицьким звершили прощу до  Страдча. В дорозі ми разом молилися, роздумували над сьогоднішнім Євангелієм.

Спочатку в Страдчі ми відвідали храм Успіння Пресвятої Богородиці, який зачарував нас своє красою та чарівними розписами.

Вийшовши з храму ми мали можливість пройти Хресну дорогу, яка отримала значення Єрусалимської Хресної дороги. Участь у цій Хресній дорозі за своїм духовними благами і значенням прирівнюється до прощі в Єрусалимі і проходження справжньої Хресної дороги Спасителя.

Розважання о. Ігоря біля кожної стації спонукали нас до глибоких роздумів, до переосмислення нашої християнської віри та викликали  бажання кардинально змінити своє життя, віддати все у руки Бога.  Від стації до стації кожен з нас йшов мовчки, роздумуючи над страстями Христовими. Ми  розуміли, що наші гріхи також є причиною його страждань, кожна скалка наших гріхів впивається у тіло нашого Спасителя. Від таких розважань та роздумів у нас на очі навертаються сльози.

Відстань між стаціями поступово зменшувалася, йти було важче, адже: « Чим менші кроки, тим ближче смерть, чим ближче смерть, тим швидше Воскресіння». Вийшовши з гробу Господнього через кілька кроків бачимо фігуру Воскреслого Христа , який доводить, що ми воскреснемо разом з Ним .

Пройшовши Хресну Дорогу ми відвідали Страдецький печерний монастир, який унікальний тим, що зберігся майже без змін ще з часів свого заселення.

Те ,що ми відчули в Страдчі  , не можна передати словами.

Ми дякуємо Господу Богу , що Він так покерував і ми відвідали Страдч, більше усвідомили усю глибину Божих ласк й милосердя, невичерпну силу людяності й могутність Господньої любові.

Дякуємо отцю Ігорю за поїздку, за  глибокі роздуми, які "зачіпають" ниточки душі та за спільні молитви.

З нетерпінням чекаємо нової мандрівки)

Більше фото: https://www.facebook.com/pg/morshyncerkva/photos/?tab=album&album_id=406...

Зображення: 

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
1 + 4 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.