Свята Літургія з нагоди Дня Незалежності України

Двадцять вісім років тому Україна стала незалежною державою. Цьому передувала тисячолітня історія національного державотворення. Під час усіх подій Свята Церква була поруч із простим народом. Вона терпіла гоніння і плакала, молилася за воїнів і їхню перемогу під час війни, раділа і торжествувала із простим народом.
У День Незалежності України, 24 серпня, отець Ігор Левицький відслужили Святу Літургію за Україну.

 «Сьогодні є свято день народження України, день народження в тому сенсі, що будь-який день народження ми відзначаємо радісно, бо ми стали дорослішими, щось більше пізнали, але нажаль ми пізнаємо це з сльозами на очах. Нам забороняли ходити в вишиванках, ходити до церкви, співати українські пісні, від нас забирали те, що нам належить. Адже  ідентичність людини зберігається в її культурі, а культура українця це вишиванка. Кожен хрестик на сорочці - це образ родини, кожен хрестик на сорочі -  це одна дитина, кожен  хрестик на сорочці - це рідная мати, кожен хрестик на сорочці - це зле забувати. Не забудьте ви ніколи тоту вишиванку, що мати відкривши очі вишиває зранку. Цікава річ, яка передається кожному з нас , тому сьогодні вітаю вас усіх з Днем Незалежності, з днем волі, з днем усвідомлення того, що ми є ідентичні в цьому світі. Ми усвідомлюємо те, що ми українці, що ми єдиний нарід. Радянська влада намагалася завжди знищити поняття  ідентичність українця, щоб  не чути про вишиванки, про  українську пісню. І сьогодні коли йде війна потрібно зрозуміти одну річ Україну неможливо перемогти, бо вона під покровом Матері Божої, під покровом Христового Серця, і якби не кричали, якби не нарікали, якби не старалася нас знищити ніколи не можливо знищити того, що є у серці» , - наголосив під час проповіді отець Ігор.
По завершені Літургії отець ще раз привітав усіх присутніх із державним святом та разом з усіма присутніми помолився за нашу державу, за  тих хто захищає нашу державу, за тих хто дає нам можливість спокійно спати. Після молитви всі разом заспівали духовний гімн України «Боже великий єдиний».

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
7 + 0 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.