Проща до Зарваниці

 У суботу 5 жовтня 2019 року, о. Ігор Левицький разом з молоддю та парафіянами мали прощу до Зарваниці.

Отець Ігор традиційно поблагословив на добру путь і усі помолилися за щасливу і легку дорогу. В дорозі разом молилися вервицю, співали пісні.

 Зарваницький духовний центр — всесвітній марійський відпустовий центр, одна з найбільших подільських святинь Української греко-католицької церкви. Так покерував Бог, що якраз 5 жовтня у Зарваниці було паломництво вдячності Богові та Діві Марії Зарваницькій за всі благодаті з нагоди 35- річчя заснування згромадження та 25- річчя служіння в Україні чернечої родини Воплоченого слова.

Спочатку ми відвідали старенький храм, у якому знаходиться Чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері. Черга до ікони Матері Божої Зарваницької, як вода у джерелі, все прибуває і прибуває. Кілька секунд, проведених поруч з нею, важко описати. Це той особистий досвід кожного.

Опісля разом з усіма паломниками ми вирушили до Нового Собору, де відбулася Божественна Літургія. Після Літургії ми мали змогу посмакувати смачним, гарячим борщем. Після обіду ми відвідали Хатину Матері Божої, яка зачарувала нас своєю красою. Відбившись від паломників наша група людей разом з о. Ігорем пройшли Хресну Дорогу. І яке було наше здивування коли на першій стацій були лиш ми, а до останньої стації кількість людей збільшилася у два рази. На кожній стації до нас долучалися прочани з різних парафій. Після останньої стації прочани з Вінниччини подякували нашому отцю за те, що мали змогу разом з нами розважати над кожною стацією Хресної Дороги.

 Після Хресної Дороги ми відвідали Український Єрусалим, побували у гробі Господньому, пройшли сходами Покаяння ( Святі Сходи) та піднялися на  вежу Давида.

Втомлені, але радісні повернулися додому, дякуючи Богові за проведену прощу.

Фотоальбом: https://www.facebook.com/pg/morshyncerkva/photos/?tab=album&album_id=437969813737998&ref=page_internal

Додати коментар

Plain text

  • HTML теґи не відображаються
  • Адреси сторінок і електронної пошти атоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.
CAPTCHA
Введіть слова з малюнка, щоб ми знали що ви людина, а не робот.
4 + 1 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.